lördag, september 03, 2011

Nina ska tanka

- Amanda, på vilken sida är bensinluckan? frågar Nina från förarplatsen sin kompis Amanda när hon ska tanka för första gången. Amanda vet det här för hon är van förare - haft körkort ett år typ.

Nina parkerar bilen vid pump 9. Hon stiger ur och upptäcker att Amanda hade fel. Luckan var på andra sidan! Haha. Nina hoppar in igen och kör runt på andra sidan.

- Amanda hur öppnar man luckan? frågar Nina sin medhavda expert fortfarande med ett leende. Amanda stiger ur och tillsammans försöker de förstå hur man ska öppna. Kloka och korkade förslag blandas med en massa fniss.

- MAAAAAATTTTTIIIIIAAAAS!
Nina får syn på en killkompis. Han kommer bort till bilen. Hälsar och öppnar luckan på ett kick. Tur det finns duktiga karlar på bensinmackar!

Nina stoppar in bensinkortet, slår koden. Efter hårt tankearbete har hon valt rätt pump, rätt typ av bensin och är redo att tanka. Nina tar tag i slangen och drar den mot bensinluckan.
- Meeeen, slangen är för kort! skriker Nina och försöker dra slagen ifall den mot förmodan skulle stretcha sig och bli en meter längre..

Fort som bara den får Amanada komma ut igen och agera bensinslanghållare. Amanda hoppas verkligen att ingen som de känner ser dem. Nina hoppar in i bilen och kör en meter framåt. Nu så!

Bensinslangen kommer rätt och bilen fylls på med härlig bensin. Tjejerna sätter sig i bilen och lyssnar på den coola låten på stereon. Armar och huvud rycks med i den smittande musiktakten.

- Stänger bensinen av sig själv? frågar Nina plötsligt sin medföljande tankexpert.
Tankexperten ser ut som ett levande frågetecken.
- Har jag ingen aaaaaaaannnnnning om.... säger Amanda och spricker upp i världens garv.

Framför ögonen tornar en bild av hur slangen far runt och sprutar ner hela macken med illaluktande bensin samtidigt som Peters bensinkort tickar pengar. Hysteriskt roligt!

Skrattande går de ut och väntar. Puh, den stängdes av! Vilken tur!
Nina stoppar tillbaka slangen där den ska vara och sätter sig vid förarplatsen.
- Är det bara att köra eller? frågar hon Amanada
- Har du betalt? frågar Amanda
- Ingen aning, svarar Nina. Jag tror det..
- Äh vi kör!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Egenupplevt Monica...? ;)

Det finns gott om likartade exempel, med 1-4 kvinnor i bilen, i situationer som t.ex. fickparkera, betala broavgift, få in bilen i p-hus med kreditkortsöppning, resp. att komma överens om bästa vägen innan man kört alltför långt i fel riktning.
Med flera.

Och så klagas det på skämt om kvinnliga bilförare...?

Unknown sa...

Nej tyvärr har jag inte upplevt det själv, men det hade nog förlängt mitt liv, hehe.

Själv har jag en man som sköter det där med tankning och bilsaker ;)