lördag, januari 26, 2013

Experiment

De senaste åren har vi mer eller mindre bara handlat på ICA, där vi handlar ungefär 5 gånger per vecka. Vi handlar årligen för runt 60 000-85 000 kr/år, beroende på hur mycket vi reser. Peter har under denna tiden uppmärksammat hur många gånger det blir fel i kassan. Oftast är det inte så många kronor per gång, men det har rört sig om så ofta som var femte gång han handlar. Gör man då de flesta av sina inköp i butiken blir det så klart pengar av det. Tyvärr är det i princip alltid att vi betalar för mycket - inte för lite.

Så igår handlade Peter på Willys och fick bekräftat att många av de varor vi handlar var billigare och vissa var nästan halva priset på Willys. Och kvittot stämde (denna första gång) helt.

Så nu till experimentet:
Vi ska handla ett år på Willys och jämföra totalkostnaden per år.
De varor vi inte handlar på Willys kommer vi handla på ICA
Vi har gjort upp lista för båda butikerna, där vi noga bokför alla gånger och hur mycket det blir fel i kassan.

Jag tycker det ska bli superintressant att se resultatet om ett år!

1 kommentar:

Anonym sa...

Spännande. Jag har också märkt hur det nästan varje gång det blivit fel (ICA och Coop) däremot stammer det oftast på Netto.

När man påtalar att det är fel pris får man givetvis tillbaka mellanskillnaden, men man undrar hur många kunder som betalat fel pris och hur länge ?

För hade dom ändrat i datorn efter den första kunden som blivit lurad så hade ju inte jag betalat fel pris för samma vara.

Så hur går det med kvittona ?
Kan du inte redovisa var tredje månad ?

Mvh
J.Andersson