tisdag, september 09, 2014

Skadat postpaket

 "Fisk-Tina" är den enda person jag känner som delar mitt passionerade fisk- och akvarieintresse med samma intensitet som jag. Eftersom hon nyss köpt ett tiotal nya akvarium, som hon ska ha till sin L-mals odling, tyckte jag hon behövde ett gäng hornsäv! Hornsäv växer som ogräs i mina akvarium och är perfekt för att stävja algtillväxten i nystartade akvarium.

Sagt och gjort, packade jag in hornsäven i en plastpåse, band ett gummiband runt påsen och stoppade sedan in den i en liten kartong med en höjd på ett par cm. Måndag eftermiddag gick jag till posten och lämnade in mitt brev.

Dagen efter skickade Tina denna bilden till min mobil. Det var svårt att se, men efter lite zoomande såg jag postens klisterlapp:

"Din försändelse har tyvärr skadats - vi ber om ursäkt"


Efter ytterligare en stund plingade mobilen till igen och jag fick ovan bild. Hur har paketet hamnat rätt? Adressen syns ju nästan inte alls?

När nästa bild kom, ramlade jag nästan av stolen! Vad tusan är detta? Spenatmix?


Min teori är att paketet har kommit fram ända till Klippan där postagubben måste ha råkat tappa paketet på gatan. Tina bekräftade att det har regnat i Klippan idag. Eftersom adressen är oläslig, måste någon ha hunnit läsa den innan den suddades ut.

Paketet ser även ut som det blivit överkört av en traktor. Teorin här, är att paketet har tappats på högerrundan och legat kvar på gatan under resten av färden. Undertiden har fler än en bil kört över paketet som förmodligen dessutom har legat mitt i en vattenpöl.

På tillbakavägen, när postagubben kör vänstervarvet, upptäcker han paketet på vägen och tar upp det. Sedvanligt tar han fram sin "skadat gods"-akutlåda, plastar in det dyblöta och platta paketet, försöker knyckla ihop det så det ser någorlunda fyrkantigt ut igen och sätter på sin klisterlapp!

Teorin håller tills man ser innehållet:
Hur i hela friden kan växterna ha blivit mixade? Långa stänglar med barr har blivit spenat. Det har alltså legat mindre än 24 timmar i en fuktig påse inuti en papplåda. 

Någon som kan hjälpa oss med slutet?
(lagt paketet framför hjulet och börnat? Övat moonwalk på det? Kan det vara någon som vill hämnas på Tina av någon konstig anledning?)

Jag måste dock ge en eloge till postagubben! Att han ändå tog upp paketet, fixade till det så gott han kunde med en ursäktande klisterlapp och stoppade det på Tinas brevlåda.

Hade det varit jag, hade jag kastat paketet och låtsas som om det kommit bort, haha.

Inga kommentarer: