lördag, december 29, 2012

Resa från Mumbai till Goa


 

 

Vi hade beställt och betalt en stor taxi för transport mellan Mumbai och Goa. Klockan två på eftermiddagen skulle den komma och ovanligt för att vara Indien fick Rakesh stränga order om att komma ner i tid för den skulle bara vänta i 15 minuter. Vi packade och bar ner väskor och satte oss ner i skuggan för att vänta. Självklart stod där ingen taxi prick kl 14.00. Detta är Indien och dessutom storstaden Mumbai. Rakesh ringde och efter en lång tid kom han fram och då visade det sig att de hade skickat ett mail om att det blivit "tekniska" problem och ingen bil skulle komma. Efter en halvtimmes telefonsamtal skulle det komma en ersättningsbil kl 18. Vi bar upp allting för att vänta tre timmar till eftersom en timme redan förflutit.

Klockan 18 gick Rakesh ner för att kolla om där stod en taxi, men gatan var tom på taxibilar. Rakesh fick vackert ta hissen upp igen för att meddela nyheten om där inte fanns någon taxi.

Efter hög konversation på hindi mellan Rakesh, Manisha, Rakesh bror, brorsans fru, deras son och även deras dotter begav sig de två bröderna ut på taxi-jakt. Efter en timme var de fortfarande inte tillbaka och vi andra bestämde oss för att ta en tuktuk till ett litet berg för bergspromenad. Då kom Mansiha på att hon skulle ringa och NÄR de tidigast kunde skicka en annan bil. Efter ännu en lång konversation sa hon de skulle skicka en bil kl 04.00 Vi ringde Rakesh och hans bror och de avslutade sin taxi-jakt, som hade var helt utan lycka då inga bilar fanns att få den 23 december om man inte hade bokat ett par månader i förväg.

Promenaden var härlig och på toppen utsikt över hela Ny Mumbai. När vi kom hem runt nio på kvällen hade vi fått bekräftelsemail men även en nytt avbokningsmail. Nu hade företaget blockat vårt nummer för de svarade inte. Så Rakesh och hans bror begav sig ut på ny jakt. Ett par timmar senare kom de hem svettiga och trötta - de hade lyckats få en annan taxi, givetvis till ett mycket högre pris.

Klockan 04.00 gick vi ner och som tur var stod där en fin och stor bil. Barnen sov så de lade vi i varsitt baksäte medans vi packade bilen. Väskor åkte upp på taket sen åkte de ner igen. Sen åkte någon upp och en annan ner. Snören fattades så Rakesh bror åkte upp för att leta i lägenheten. Efter en timme var iaf allt fast snurrat och instuvat. Vi startade vid 05, men redan efter 20 minuter hördes ett brak från taket och chauffören fick hoppa upp och snöra ytterligare en kvart och en stor väska blev instuvad hos mig och Leo längst bak. What ever! Låt oss bara komma iväg.

Efter ytterligare en kvart stannade chauffören. Nu skulle han tanka och kolla trycket i däcken. Vill man öva på sitt tålamod är resa i Asien en bra plats att öva. Det vet vi av erfarenhet. Tillslut var iaf bilen tankad och kollad och vi körde ett par minuter till och stannade! Vad var det nu då? Ah, chaufför byte! Babbel, babbel och inställningar av säte och spegel, sen bar det iväg. Solen höll på att gå upp, vi var fortfarande i Mumbai. Nu bar det iväg, men vi hade bara ett litet stopp till. Skulle vi ta vägen till vänster eller höger? Chauffören fick ringa någon och fråga, hehe. Vi tog höger..

Inga kommentarer: