tisdag, november 30, 2010

Peter gör en god gärning



Peter var så snäll att han gjorde en poster gratis till thaigubben. Semestrande europeer vill träna thai boxing, gubben vill tjäna pengar och Gung kan få lite provision för att översätta och sälja. Gubben kan nämligen inte ett ord engelska så det blir ganska svårt att boka något med honom.

I början var gubben ganska skeptisk. Han förstod ju inte varför Peter kom dragandes med en bild på honom och heller inte vad Peter ville. Han tänkte nog att det var något fuffens med detta. Men när Gung hade översatt Peters idé blev han gladare och gladare. När Peter samtidigt sa att det räcker att ha en kund om dagen a en timme för att få ihop en månadslön på 9000 baht (bra lön i Thailand) så såg man riktigt hur ögonen började lysa.

Peter ser det hela som en win-win situation. Alla som bor här vill ha thai boxning nära, gubben vill tjäna pengar och Gung vill också tjäna pengar. Så nu har hjulet börjat rulla. Gung har skrivit ut posters och flyers. Dessa läggs på strategiska ställen.

Gubben fick också en genomgång på hur prissättningen bör ske. För oss är det viktigt att det är samma pris var man än bokar. Skulle man betala 50 baht mera bara för att någon agent vill tjäna en hacka, kommer snacket gå och sen är det kört för den agenten. Folk kommer boka där det är billigast.

Men en rolig kickback blir det om det kommer att generera eller inte. Det känns härligt att hjälpa till utan någon ond/girig baktanke.

Inga kommentarer: