söndag, juni 06, 2010
Peter och Peter på weekend i Istanbul
Hel honungskaka på frukostbordet.
Lakansbyte och Goose passar på att flexa sina muskler.
Inomhusbazaren. Observera den blå turken nere till höger som testade en nyköpt outfit. Lite trång i skrevet, tyckte han.
Utsikten från bron där vi tog en öl. Många moskéer i Istanbul.
Baklava, supersöt turkkaka.
Var trötta av allt gående så vi hyrde en båt från Asien till Europa. Tog 10-15 min och kostade 25 kr för oss bägge.
Goose tycker att han ser ut som chefen i köket. Jag är inte riktigt lika säker.
Varje dag hade hotellet en gratisaktivitet. Denna dagen var det matlagning och vi gjorde en rätt av bulgur och köttgryta. Smakade sådär i köket men när vi blev serverade så var det mycket gott. Väldigt generöst av hotellet. Vinprovning dagen innan och även idag fick vi gratis vin.
Eftermiddagsté bjöd hotellet på varje dag.
Vi bad om en restaurang med ett minimikrav av vänsterhänta kockar från Frankrike. Resultatet blev restaurang Topaz, som enligt utsago bland annat ska ha fått en stjärna från Michelin. Det blev avsmakningsmenyn och vi var kanske inte helt nöjda. Vi blev ombedda att betygsätta de olika rätterna från 1 till 10. De två bästa rätterna fick 8:or och den sämsta fick en etta! Smakade som om någon hade eldat ner ett femvåningshus till storleken av en spann och sen använt askan i maten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar