fredag, april 08, 2011

Vit chokladmousse från Monicas 40-års-fest



300 g vit choklad av god kvalitet (Odense från ICA i detta fallet)
2 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl grädde
2 dl crème fraîche
4 st ägg

Tillagning:
1. Smält choklad i vattenbad eller i mikron.
2. Skilj på gulor och vitor.
3. Tillsätt en gula i taget till den smälta, avkylda, chokladen. Är chokladen varmare än 64 grader koagulerar äggulan. Tillsätt lite av grädden om det blir för trögt att röra samman.
4. Blanda ner flor- och vaniljsocker, grädde och crème fraîche.
5. Vispa vitorna till mycket hårt skum och rör ner med viss försiktighet i den ljumna chokladsmeten.
6. Häll upp i små portionsformar och ställ i kylen i minst en timme. Håller 2-3 dagar.

Serverades med hallon och citronmeliss.

Inga kommentarer: