fredag, maj 03, 2013

Kvalitetsöl

Läs mer om öl och whisky på Biffens blog
Tre nya öl på Systembolaget i 40-50 kronorsklassen. I denna prisklass blir förväntningarna ganska höga, men som tur var så införlivades dem. Två av ölen är från The Sinner Series från danska Amager där även "Lust" ingår. Den blev dock censurerad av Systembolaget och de fick måla över en tecknad tjej i ett badkar med en stor svart blob. Sverige är lite tråkigt ibland.

Thornbridge - Raven Black IPA: En ganska ny typ (för mig i alla fall) av öl, Black IPA. Det är som det låter, en riktigt mörk öl som har en beska som en IPA. Den var god, men skall man vara petig så kanske den var lite tunn i maltsmaken.

Amager - Gluttony: En dubbel IPA vilket betyder en IPA med extra allt. Ofta blir de lite väl tunga att dricka eftersom de har så mycket alkohol i sig. Denna ligger på 9,4% men det var inget som störde alls. Riktigt mycket beska och det är nog den bästa DIPAn jag druckit.

Amager - Greed: Detta är en ljus lager men inte vilken som helst. Den är nämligen inte filtrerad och troligen inte pastöriserad heller. Detta gör att alla smaker får stanna kvar i ölet. Det är en väldigt mjuk men samtidigt smakrik lager. Full pott igen och The Sinner Series har de verkligen lyckats med.

/Biffen

Inga kommentarer: