tisdag, mars 12, 2013

Svar från Le Creuset


Vi har som aftalt modtaget jeres pande, og den er efterfølgende vurderet af to individuelle kvalitetsinstanser. Konklusionen er entydig, at den afskalning, der forekommer på jeres pande, skyldes stærk overophedning og ukorrekt håndtering jf. brugsanvisningen. Garantien dækker fabrikationsfejl, men ikke skader som følge af overophedning o.lign. Vi må derfor beklageligvis fastholde den tidligere afgørelse om, at vi ikke kan imødekomme jeres reklamation. Til orientering sender vi jeres pande retur til Cervera i Lund, hvor I kan afhente den om cirka en uge. 

På svenska tycker Le Creuset att det vi själva är orsaken till att ytan släppt genom överhettning.

Jaja, efter första besöket i affären där de menade på att det var smuts och vår efterforskning hos både ARN och negativt beskedet från försäljningschefen på Le Creuset, tänkte vi att det mer eller mindre var kört. Så jag skrubbade järnet med en grön svamp (slipmedel) för att försöka få bort "smutsen". Vi hade liksom inget att förlora, tyckte vi.

Resultatet blev som ni förstår ytterligare slitage på den redan skadade ytan och vid fortsatt användning brändes maten ännu mer än tidigare. Enligt varubeskrivningen ska pannan tåla 289 grader och vi steker sällan över 210 grader. Men utan hel yta kan jag förstå om järnet förstördes av värmen.

Så när vi 2 månader senare skulle skicka in järnet till Le Creusets lab i Frankrike, var det i betydligt sämre skick än när vi reklamerade det i affären.

Kontentan är vi aldrig, aldrig kommer rekommendera, köpa eller på något annat sätt vara positiva till Le Creuset. Deras 10-åriga garanti är en ren bluff!

Vad beträffar vårt stekjärn från Le Creuset, kan de få behålla det.

Inga kommentarer: